Čas odejít - Picoult, Jodi (Ikar, 2015)
Třináctiletá Jenna se nevzdává naděje, že najde svoji matku. Ta zmizela ihned poté, co její kolegyni udupal v rezervaci slon. Jediný, kdo by mohl Jennu správně nasměrovat je její otec, jenže ten po zmizení své ženy skončil na psychiatrii. Jenna stále pročítá matčiny deníky a snaží se přjít celé záhadě na kloub