Koukejte do výstřihů - Ortová, Zdeňka (Šulc - Švarc, 2015)
Novou knihu fejetonů a aforismů sestavila Zdeňka Ortová z drobných příhod, rozmanitých zkušeností a kuriozit. Nahlížením do absurdit současnosti vtiskla knize humorné ladění a ironický vtip. Hrdinové jejího pestrého světa jsou muži i ženy, lékaři, pedagogové, pacienti, rodiče, děti, zvířata, zvěrolékaři, milenci, chytráci i hlupáci, mladí i staří a tak dále. Dělá si z nich legraci, ale má pochopení pro jejich svízele a starosti, protože sama jich má taky dost