Tajná kniha - Samak, Grégory (Plus, 2015)
Na sklonku života se Elias Ein uchýlí do odlehlého městečka Brunov. Ve svém novém domě ale záhy objeví podivnou knihovnu. Díky zázračným svazkům, jež v sobě tají osudy celého lidstva, Elias může procházet zpět do různých okamžiků minulosti. Na nebezpečné pouti časem se pokusí zabránit hrůzným událostem, jež kdysi zasáhly jeho nejbližší, ale i tisíce nevinných lidí. Přitom netuší, jak změny v minulosti ovlivní budouctnost, do níž se navrátí..