S dětmi chytře a moudře. psychologie výchovy pro rodiče a prarodiče - Říčan, Pavel (Portál, 2013)
Zkušený autor ve své nové knize čtenářům nabízí psychologicky "chytré" výchovné techniky s konkrétními, dílčími cíli. Vedle nich a v jejich pozadí však čtenář najde to hlavní - podněty k moudrému, laskavému a smysluplnému spolubytí s dětmi. Takové soužití podle autorova názoru vede děti ke svobodnému, zodpovědnému a šťastnému životu. Výchova vyžaduje samostatné myšlení a rozhodování