Dům radovánek. - Wharton, Edith (ČAS, 2014)
Dům radovánek je tragický milostný příběh, odehrávající se na pozadí bohatství a sociálního pokrytectví na přelomu století v New Yorku. Lily Bart je mladá žena, která se zmítá mezi touhou po životě v luxusu a vztahem založeným na vzájemné úctě a lásce. Odmítne několik nabídek k sňatku v naději, že přijde někdo jiný, finančně lépe zajištěný. Její životní situace se postupně začíná zhoršovat, přičemž paradoxně je překážkou i její krása a šarm, neboť budí závist a žárlivost. Lily často činí špatná rozhodnutí a její činy zrcadlí úpornou snahu nepoddat se nepřízni osudu. Roztočenou spirálu svého života však po jistých událostech již nemůže zastavit.