Pád císařova zetě. V tajných službách Otce vlasti. - Bauer, Jan (MOBA, 2014)
Karel IV. se s rakouským vévodou Albrechtem II. dohodl o příbuzenském propojení Lucemburků a Habsburků. Když provdal svou dceru Kateřinu za Albrechtova syna Rudolfa, netušil, co se z tohoto nadaného mládence vyklube...