Bezpečí na internetu. pro všechny - Petrowski, Thorsten (Tajemství (Dialog, 2014)
Uživatelé internetu jsou vystaveni trvalým hrozbám, aniž by o tom věděli. Například podvodným webovým stránkám, útokům hackerů i úřednímu špiclování. Kdo si nedá pozor, dá se snadno překvapit, podvést a dokonce i ožebračit. Tato kniha vyjmenovává bezpečnostní rizika a nebezpečí hrozící uživatelům internetu a smartphonů, současně však poskynuje instrukce, jak se jim vyhnout. Srozumitelně a jednoduše, takže poslouží nejen pokročilejším uživatelům, ale i úplným začátečníkům.Viry či hackeři se vtírají do cizích počítačů neslyšně a nepozorovaně. Vysávají důvěrné informace, plundrují bankovní konta anebo lákají na drahé stránky. Rozličná internetová nebezpečí jsou už tak všestranná, že průměrný uživatel nemá téměř žádnou šanci se jim vyhnout