Ztraceno v písku - Špičková, Ivana (Millennium Publishing, 2014)
Loď Santa Charlotta převáží křesťanské děti do italského Palerma. Ve Středozemním moři je však loď přepadena piráty a děti jsou prodány do otroctví. Jejich další osudy konfrontované s křesťanským a muslimským světem se v tomto strhujícím románu čtou jedním dechem.