Hodinu nevíš : příběh nemocničního vraha - Svátek, Daniel (Computer Press, 2009)
Kniha k filmu, který reaguje na nedávný skutečný případ nemocničních vražd, dramaticky líčí ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení "heparinový vrah". Co se odehrává v mysli mladíka, který páchá ty nejtěžší zločiny - několikanásobné vraždy a má přitom pocit, že vlastně koná dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta medicíny od základů změnit svůj pohled na svět a páchat na lidech zlo? Hrozná představa, když vraždí člověk, který je všem nápomocný, ochotný a obětavý i na úkor vlastního pohodlí. Člověk, kterého dobře znáte, denně jej vídáte a máte ho vlastně docela rádi. Sledujte s námi příběh, tak, jak se mohl stát nebo se v budoucnu kdykoliv znova stát může. Nedávno medializovaný příběh "heparinového vraha" nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle opravdu mohlo potkat kohokoliv z nás. Bestiální vrah nepáchal své nepochopitelné zločiny "někde ve světě". Tohle už se opravdu odehrálo hodně blízko!