Kmen Andromeda - Crichton, Michael (Baronet, 2008)
Vědeckofantastický román líčí příběh o boji amerických vědců proti neznámému bakteriálnímu kmenu zavlečenému na Zemi americkou výzkumnou družicí, který způsobuje hromadnou smrt lidí.