Tajemný Hypnos : starověká socha boha spánku skrývá vražedné tajemství. - Rose, M. J. (Metafora, 2011)
V kolosální soše řeckého boha Hypna se možná nalézá předmět, který by mohl potvrdit realitu minulých životů. A tak vypukne tvrdý boj o jeho vlastnictví, bitva, která se zdaleka nevede jen v právnických kancelářích, ale třeba i takovými prostředky, jako jsou pásy s výbušninami a rukojmí. Agent FBI Lucian Glass se snaží zločincům vzdorovat a spolu s nimi snad dopadnout i vraha své dávné lásky, ale podivné vzpomínky na události, které nemohl zažít, mu to nijak neusnadňují. Může v tom mít prsty muž zvaný Reinkarnátor, posedlý touhou dokázat existenci minulých životů?