Rožmberská trilogie - Mařánek, Jiří, 1891-1959 (Knižní klub, 1995)
Souborné vydání rožmberské trilogie, příběhů o třech Rožmbercích různých dob, jejichž společným rysem byla touha po moci a sen o koruně. V "Závišovi" líčí autor výraznou životní křivku vzestupu a pádu Záviše z Falkenštejna. "Petr Kajícník" zachycuje osudy Petra z Rožmberka z období vlády Jana Lucemburského a román "Barbar Vok" portrétuje bujného vyznavače života a svobody, rudolfinského velmože Petra Voka z Rožmberka, "frejíře", pijana, rebelanta, jemuž byl život směsicí krásy i ošklivosti, ušlechtilých snah i vášní.