Hrompac a Tancibůrek - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (Druhé čtení, 2008)
Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak si znovu políčili na ptáčka s rezavým ocáskem (ale stejně se jim nechytil!). Hezké vyprávění s typicky čtvrtkovskou poetikou i jazykem pro malé děti.