Kouzelná třída - Pospíšilová, Zuzana (Čtení pro prvňáčky, 2010)
Hodný starý pan učitel už na děti nestačí. Potřeboval by do důchodu, ale nechce odejít, dokud nenajde vhodného nástupce. Někoho, kdo by měl děti opravdu rád. Když o tom bude v kabinetě přemýšlet, zaklepe na dveře velmi milá mladá dáma, která se uchází o místo učitelky. Pan učitel jí třídu předá a ona třídu rošťáků promění v nejhodnější a nejchytřejší děti na celé škole. Bude na to mít kouzelné metody... Knížka Kouzelná třída vás zavede do světa na pomezí mezi fantazií a realitou, do školního prostředí, které je blízké zejména dětem na počátku školní docházky. Přestože je kniha zařazena do edice Čtení pro prvňáčky, může ji číst kdokoliv, bez ohledu na věk. Napínavý děj bude jistě obrovskou motivací k samostatnému čtení.