Nové Mikulášovy patálie. - Goscinny, René, 1926-1977 (Albatros, 2013)
První díl z třídílné série dosud nevydaných příběhů, které volně navazují na oblíbené Mikulášovy patálie.Objevila je po letech v otcově pozůstalosti jeho dcera, a tak mohly vloni opět vyjít další veselé příběhy tohoto nezbedného školáka. Nové lumpárny dnešní čtenáře zaujmou a strhnou stejně jako ty první, které nadchly jejich rodiče. Na svižnosti a vtipnosti textu neubírá ani překlad, který byl opět svěřen do rukou Tamary Sýkorové, která přeložila i první Patálie malého Mikuláše