Pozdní pokání : islandský thriller - Ingólfsson, Viktor Aruar (Severská krimi, 2011)
Muž sedí u velvyslancova stolu a z jeho břicha trčí lovecký nůž. Oba komisaři z Reykjavíku se nejprve domnívají, že tento čin byl spáchán v afektu. Zavražděný muž byl předtím pozván na party, která se konala na velvyslanectví. Ale proč byla vražedná zbraň propašována do této střežené budovy již před několika měsíci? Pro oba vyšetřovatele je to záhada. Pouze devět osob připadá v úvahu jakožto pachatelé, všichni jsou to Islanďané, kteří v době, kdy došlo k vraždě, byli opilí. Mezitím se všichni vrátili na Island. Zdá se, že stopy vedou k tragické události, k níž došlo v 70. letech...