Zpověď inkvizitora - Weber, Michael (MOBA, 2014)
Ponurý příběh na pozadí šumpersko-losinských inkvizičních procesů na konci 17. století. Vraždy, krádeže, smilství. František Ferdinand Gaup, muž, který přičichl k moci, zradil sebe i své přátele, zaprodal se peklu, démonu chtivosti. Byl pouhým kolečkem v soukolí, jak sám tvrdí, nebo byl jeho podíl mnohem významnější, než byl ochoten připustit?