Kinžál. román o hledání ztraceného obchodníka s limonádou v africké pouštní válce - Kamen, Jiří (Mladá fronta, 2011)
Román začíná jako pátrání po otci, na kterého hlavnímu hrdinovi v paměti utkvěly jen "relikvie" připomínající boje druhé světové války v africké poušti, především kinžál, ale také červená limonáda z kolínské sodovkárny, kde otec pracoval