Arcibiskupova smrt ; Stanislav Češka - Češka, Stanislav (Původní česká detektivka, 2013)
Čtvrtá kniha série Stanislav Berka (volně navazuje na romány "Starožitná smrt", "Hořká smrt" a "Mnohomluvná smrt"). Soukromý detektiv Stanislav Berka, kdysi kapitán brněnské kriminálky, se na lodi plující po Brněnské přehradě setkává se spolužákem a kamarádem, archeologem Černým, zvaným Čáryfuk. Ten vede vykopávky velkomoravského sídliště ve Starém Městě. Když zmizí jeden z brigádníků, Cyril Haluzík, má Čáryfuk pocit, že zmizelo také něco z hrobu, na kterém s Čáryfukem onen brigádník pracoval. Policie nebere archeologovy obavy příliš vážně, do pátrání se tedy pustí detektiv Berka.