Sluneční příběhy - Ševčíková, Lenka (Vodnář, 2012)
Příběhy, které původně vznikly pro autorčina syna, když měl různé potíže s chováním, se změnami a dalšími zábranami, které děti ve věku do šesti let potkávají. Řešení problémů běžnou cestou nepomáhalo. Její syn se dožadoval pohádek či příběhů, které maminka vymýšlela. Kupodivu některé stačilo vyprávět jednou, jiné víckrát. Syn při nich pohodově usnul a další den nastávaly změny. Ilustrovaná kniha obsahuje kromě textu mandalky a omalovánky, určené především předškolním dětem.