Řada nešťastných příhod. - Snicket, Lemony (Egmont, 2002)
Pokračování příběhů sourozenců Baudelairových. Tři sirotci Violet, Klaus a Sunny se dostávají do Mizerova, kde jsou nuceni pracovat na pile a chybí jen málo, aby propadli holému zoufalství a beznaději.