Severskou divočinou : stavba srubu u jezera Clark a plavba po řekách na Aljašku - Šimánek, Leoš (Action-Press, 2014)
V této knize nové řady autor popisuje stavbu srubu u jezera Clark v horách Mackenzie, kde členové expedice přezimovali. Poté líčí velmi obtížnou plavbu po řekách napříč horami z Kanady na Aljašku. Na spodním toku řeky Yukon nabrala Šimánkova cesta na Severozápad zcela nečekaný a extrémně dramatický spád. Vytoužený cíl musel oželet a místo něj nastal jen boj o přežití...