Všichni sloni v orchestru - Macourek, Miloš, 1926-2002 (Albatros, 2013)
"Jiní kluci mého věku lezli po stromech, stříleli prakem po vrabcích a kradli třešně v sousedovic zahradě, kdežto já jsem žil ve vysněném světě princů a princezen, čarodějů a trpaslíků," napsal o sobě před deseti lety Miloš Macourek. Na jeho počest vznikl tento výbor z prozaických i básnických textů pro děti i dospělé. Autor s takřka bezbřehou fantazií a osobitým smyslem pro humor se v něm po letech znovu setkává se "svým" ilustrátorem Adolfem Bornem, který Miloši Macourkovi rozumí jako nikdo jiný.