Zavři oči, otevři pusu - Červenková, Jana (Doplněk, 2014)
Děj nové prózy známé české spisovatelky začíná za druhé světové války a zachycuje život u nás v dalších dvaceti letech. Mnohovrstevnatý psychologický román zobrazuje vývoj a pohnuté osudy dvou protagonistů - Marcely a Pavla.