Tichý doprovod a jiné prózy - Rilke, Rainer Maria, 1875-1926 (Výbor z díla R.M. Rilka, 2013)
Druhý svazek výboru z díla Rainera Marii Rilka (1875-1926) se zaměřuje na jeho rozsáhlou ranou prozaickou tvorbu. Českého čtenáře může v této souvislosti zaujmout, nakolik jsou tyto prózy ještě spojeny s atmosférou a literárním milieu autorovy rodné Prahy. Mezi povídkami a povídkovými skicami, které dokládají nevšední zralost Rilkova literárního talentu, se zároveň objevuje řada unikátních textů, jež byly tiskem německy vydány teprve po roce 1996 a v českém překladu vycházejí vůbec poprvé.