Elyonova země. - Carman, Patrick (Fragment, 2006)
Všude, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, tam leží Elyonova země plná magických tajemství. Odhalte společně s Alexou, co se skrývá za hradbami, které chrání město před zlem z okolních Temných hor. Dokáže sama čelit tajemným silám, které se kupily po celá staletí? Poznejte prokletí, které sahá hluboko do minulosti, v nové fantasy sérii. Alexa Daleyová se domnívala, že poté, co zvítězila nad člověkem, který ohrožoval město Bridewell zevnitř, skončí i veškeré problémy. Teď, když jsou hradby kolem jejich země stržené, se však objevuje nové, nečekané nebezpečí zvenčí. Alexa se zaplete do zápasu, který ohrožuje nejen její život, a v němž má hrát klíčovou roli. Zlověstné síly se projevují překvapivým a ohavným způsobem a jejich cílem je zahalit zemi temnotou. Aby Alexa a její přátelé pomohli dobru zlo porazit a vrátit zemi klid a mír, musí riskovat mnohem víc, než kdy dřív - poradit si s nestvůrnými obry, krvežíznivými netopýry, vyhladovělými zdivočelými psy a mimořádně ďábelským zloduchem.