Narcis a Goldmund - Hesse, Hermann, 1877-1962 (Argo, 2005)
Příběh dvou přátel, pojatý jako zpodobnění autorova vlastního životního a uměleckého hledání, je zasazen do středověkého prostředí a je psán bohatým, významově diferencovaným, plastickým a melodickým jazykem.