Sir Arthur Conan Doyle: Ztracený svět - Kopl, Petr (Grada, 2014)
Kreslíř Petr Kopl připravil komiksovou adaptaci známého románu sira Arthura Conana Doyla. Profesor Challenger se vydává s celou výpravou do povodí Amazonky, aby dokázal svůj dřívější objev, který vědecký svět naprosto odmítá. V džungli naši hrdinové objevují ztracený svět, kde dosud žijí dinosauři a jiná prehistorická zvířata. Je to však nanejvýš nebezpečný svět a celá expedice se zvrhne ve zběsilý útěk. Dobrodružství končí triumfálním návratem do Londýna, kde profesor konečně může podepřít svá tvrzení nezvratnými důkazy.