Cesta na poledne - Křístek, Václav (Euromedia Group - Knižní klub, 2004)
Historický román o pozoruhodné postavě našich dějin, Jakubu Krčínovi z Jelčan (1535-1604). Román líčí "skrytá" Krčínova léta po skončení studií na univerzitě. Tehdy na své pouti poznal všechny vrstvy renesanční společnosti, její politické i náboženské spory; byl ale puzen dál, na rožmberská panství a jejich zrádná blata.