Tajemství svaté krve : tři svitky, dvojí krev, jediná šance na záchranu světa - Byrnes, Michael (JOTA, 2010)
Celým křesťanským světem otřásá fantastický objev prastarých kostí - mohlo by snad jít o kosti Kristovy? Zatímco genetička Hennesoyová žasne nad rozborem DNA, dojde k několika brutálním útokům. Útočníci se hodlají urny s kosmi zmocnit. V písku egyptské pouště se skrývá jiná relikvie, biblická archa úmluvy. Její ochránci, příslušníci záhadné sekty, usoudili, že právě nastal čas, aby se archa vrátila do Jeruzaléma a očistila nejposvátnější místo na světě od muslimské pohany. Románový thriller, volně navazující na autorovu předcházející knihu Tajemství Chrámové hory.