Písečný muž - Kepler, Lars (Krimi román Host, 2013)
Je chladná zimní noc a zasněžený Stockholm čeká sněhovou nadílku. Vedle železničního mostu se namáhavě vleče neznámý mladík. Někdo si ho všimne a zavolá policii. Až v nemocnici se zjistí, že tenhle nemluvný pacient s těžkým zápalem plic je již dávno mrtvý. Ošetřující personál nechápavě zírá na sedm let starý úmrtní list, který našli v počítači. Mladík se stal jednou z obětí sériového vraha Jurka Waltera. Přesto je teď tady a živý, i když těžce nemocný.