Čtyři a půl kamaráda a záhadná nemoc - Friedrich, Joachim (J. Buchal - BB/art, 2002)
Při odjezdu na školní výlet na nedaleký hrad se všichni učitelé těší skvělému zdraví. Pak ale dostanou záhadnou nemoc. Jakkoli je představa výletu bez učitelů neodolatelná, detektiv Kalle se spolu se svými kamarády vydává -po stopě zlého činu-.