Pasti ze záhrobí : druhá část z cyklu Harper Connelly Mysteries - Harris, Charlaine (Harper Connelly mysteries, 2012)
Harper Connelyová bývala docela obyčejná dívka. V patnácti letech však po náhlém zásahu bleskem během bouřky získala nevšední schopnost - dokáže objevovat mrtvé a určovat, jak vypadaly poslední chvíle jejich života. Společně s nevlastním bratrem Tolliverem cestuje po celé zemi a pomáhá hledat nezvěstné. Poslední cesta ji zavádí do Memphisu, kde má na pozvání profesora místní univerzity prozkoumat starodávný hřbitov i osoby, které tam byly uloženy, aby dokázala, že není podvodnice. V jednom z hrobů ale kromě starých ostatků zavražděného muže objeví i mnohem novější tělo děvčátka, které zmizelo z domu svých rodičů v Nashvillu a po němž tehdy pátrala. Harper v té době vyvinula velké úsilí, aby holčičku našla, ale nepodařilo se jí to. Teď je odhodlaná zjistit, kdo ji zabil a jak se vůbec dostala až sem. Postupně zjišťuje, že celý případ je mnohem zamotanější, než se domnívala a že vrah nebude váhat odklidit z cesty ani ji a jejího bratra Tollivera...