Prokletí zlatokopů - Cubeca, Karel (Klokan, 2005)
Jack Irving, moderní zlatokop poloviny 20. století, generální ředitel zlatých dolů, jen o vlásek unikne atentátu. Když se dostane na stopu útočníků, ti unesou jeho malého synka.