Manželka 22 - Gideon, Melanie (Domino, 2013)
"Manželství je někdy jako bludiště, ve kterém ztratíme jeden druhého. A možná i sami sebe. Možná to způsobilo těch pár kil, které jsem přibrala. Možná to bylo tím, že jsme si po téměř dvaceti letech manželství přestali mít co říct. Měla jsem zkrátka pocit, že ztrácím sama sebe, přestože mě čeká ještě celá druhá půlka života. Co si s ní počnu? A pak se v mojí mailové schránce objevila výzva k účasti na anonymním internetovém průzkumu Manželství v 21. století. Ani ve snu by mě nenapadlo, jak zásadně to změní můj život. Předtím jsem byla Alice Buckleová, manželka a matka, učitelka dramatu a nadšená uživatelka Facebooku, který byl pro mě víceméně jediným spojením se světem mimo rodinu a práci. Teď je ale ze mě účastnice průzkumu s přezdívkou Manželka 22. A nějak se stalo, že moje korespondence s Tazatelem 101 nabrala nečekaně osobní tón. Brzy se budu muset rozhodnout - a to rozhodnutí zásadně ovlivní moji rodinu i manželství, celý můj život. Ale teď ještě ne, teď musím odpovídat na další otázky. Zjistila jsem totiž, že když se někomu opravdu upřímně svěříte, může to být nečekaně účinné afrodiziakum. "