Dar vlka - Rice, Anne (Baronet, 2013)
Mladý reportér Reuben přijel psát článek do majestátního rodinného sídla. Žena, která honosný dům prodává, ho okouzlí a náhodné setkání se změní v idylickou noc. Během ní je muž bezdůvodně napaden a pokousán šelmou, ze které díky tmě spatří pouze obrys. Vzápětí se z něj stane vlkodlak. Vlčí dar ho nesmírně vzrušuje: Reuben odolává potěšení a vlčí divokosti, zároveň získává silný smysl pro dobro. Na stopě mu jsou vládní složky, média a vědci... Pak potkává opravdovou lásku a musí si klást otázky o smyslu existence. Během hledání cesty, jež by spasila jeho duši, prožíváním situací, ve kterých musí čelit pokušení, si začíná uvědomovat, že se stává obojím - člověkem i vlkem.