Hup a Hop na moři : nová veselá dobrodružství dvou opičáků a pana kormidelníka Rybičky - Kafka, Jiří, 1913-2009 (Květy dětem, 2008)
Veselé příběhy dvou rozpustilých opičáků Hupa a Hopa, ve kterých nejprve opičáky zachrání kormidelník Rybička ze zatopeného ostrova, potom pomohou velrybě grónské od bolení hlavy, zachrání loď před ztroskotáním, bojují s piráty, promění velrybu v pidirybu a vůbec si užijí moc dobrodružství, a také se při tom ledacos naučí. Nakonec si je pan kormidelník vezme domů a společně oslaví Vánoce...