Kohouti kokrhají všude stejně (Advent - Orion, 2012)
Jan Bárta, ředitel humanitární organizace a ilustrátor, v knize vzpomíná na své mládí, přináší zajímavé postřehy ze současnosti, a le především píše o práci humanitární organizace ADRA a situaci li dí, kterým pomáhá. Jako stříbrná nit se knihou line setkání s koho uty, kteří jsou na celém světě stejní. Druhou zásadní linkou je se tkání s neštěstím, které sice provází lidi v různých odstínech po celé zeměkouli, přesto si však při čtení této knihy můžeme uvědomo vat a pociťovat vděčnost, že jsme to my, kdo žijeme na té menší a blahobytnější části světa