Prokletí harému : příběhy rytířky z Voračova - Březinová, Anna (MOBA, 2011)
Zemanská dcerka Kateřina se proti své vůli ocitá v harému tureckého sultána Mehmeda II. Její snoubenec Břeněk Malovec z Malovic se ji odtud snaží vysvobodit a statečně při tom riskuje vlastní život. Dobrodružný útěk se jim sice zdaří, ale nepříznivé okolnosti oba milence opět rozdělí. Kateřina se po dramatické plavbě Středozemním mořem ocitá nejdříve v pevnosti rytířů johanitů na Krétě a posléze v Egyptě, kde musí najít tajné evangelium sv. Máří Magdaleny. Sejde se ještě někdy se svým snoubencem a podaří se jí návrat do Čech?