Spící spravedlnost - Vopěnka, Martin (Fragment, 2012)
Druhá kniha trilogie Spící město (volně navazuje na román "Spící město"). Většina rodičů se již probudila ze záhadného spánku, ale ti, jejichž děti zůstávají ztracené, dál spí. Svět se od základu změnil. Děti prožily něco, co jejich rodiče jen těžko pochopí. Zdá se, že jim teď rodiče vůbec nerozumí. Mnoho únosů a vražd zůstalo nepotrestáno, ale dospělí to nehodlají řešit. S tím se děti odmítají smířit a pouští se na vlastní pěst do nebezpečného pátrání. Sourozencům Kryštofovi, Kristýně, Emě a Samuelovi jde znovu o život. Podaří se jim odhalit i to, co stojí za záhadným spánkem rodičů? Anebo na svou zvídavost sami doplatí?