Upíří deníky. Druhá šance. - Smith, L. J. (Upíří deníky, 2012)
11. díl série Upířích deníků. Elena a její přátelé unikli z Temné dimenze a ona se teď nemůže dočkat, až začne navštěvovat vysokou školu Dalcrest. Zde v klidném a tichém prostředí školy se seznámili její rodiče, její vztah se Stefanem je láskyplnější než kdy dřív a spolu s Meredith a Mattem po svém boku Elena ví, že ji čeká nejlepší rok jejího života. Dokonce se zdá, že i Damon se změnil a se všemi se snaží dobře vycházet. Opustit Fell's Church bohužel neznamená, že temnoty z minulosti přestanu Elenu pronásledovat. V areálu školy začnou nevysvětlitelně mizet studenti a šíří se panika. Je to právě Elena, kdo odhalí dlouho ukrývané tajemství. Pravda ji šokuje a tragedie se zdá být nevyhnutelná. Dokáže Elena uniknout svému osudu? Když se začne propadat do temnoty, kdo ji zachytí? Bude to Stefan nebo Damon?