Jako bychom dnes zemřít měli / drama života, kněžství a mučednické smrti číhošťského faráře P. Josefa Toufara - Doležal, Miloš (Nová tiskárna Pelhřimov, 2012)
Noc z 23. na 24. února 1950. Černý tudor projíždí zasněženou Vys očinou. Vpředu řidič se spolujezdcem, který popíjí čaj z termosky. Na zadním sedadle zhrouceně leží osmačtyřicetiletý kněz s oteklou tváří, který má na nohou narvané bačkory, na nártu rozstřihnuté, aby se do nich jeho opuchlé nohy vůbec vešly. Dva rozsvícené světl omety metají žluté kužely po sněhu. Je po půlnoci a pražští příslu šníci StB soudruzi Bohumil Košař a Stanislav Cvíček právě přivezli z valdické věznice do Číhoště na filmovou rekonstrukci kněze Jose fa Toufara