Kamarádi v kožíšku - Kahoun, Jiří (Knižní klub, 2013)
Myšáček Kousek a myška Bavlnka jsou dva nerozluční kamarádi, kteří spolu běhají po lukách a stráních, pomáhají mamince a občas něco většího či menšího vyvedou. V osmnácti laskavých povídáních se zrcadlí autorova láska k prosté české přírodě a stále se opakující kráse čtyř ročních období. A tak Kousek a Bavlnka čekají, až spadne červené jablíčko, uvažují, proč padá listí, hledají ve sněhu ztracené rukavice, větří ve vzduchu čumáčky jaro, vyvádějí se aprílem a napichují na metličku lesní jahody na lívance. A když si náhodou s něčím neví rady, pořád je tu ještě děda Vševěda...