Zlaté ruce : příběh Bena Carsona - Carson, Ben (Advent - Orion, 1999)
Kniha Zlaté ruce líčí životní osudy kluka, který má spoustu snů, ale ještě víc problémů - se školou a spolužáky, se svým okolím, sám se sebou. Zároveň je to ale i příběh muže, jež se vypracoval z outsidera na přednostu neurochirurgie Fakultní nemocnice Univerzity Johna Hopkinse. Autor v knize vypráví o svém dětství, studiu, ale z části popisuje i prostředí věhlasné kliniky, kde v tichu operačních sálů ožívají mnohdy ztracené naděje.