Za řekou Styx - Cornwell, Patricia (Knižní klub, 2012)
Vražda jedenáctileté dívenky, jejíž zohavené tělo bylo nalezeno na břehu jezera, rozruší snad poslední oázu klidu a bezpečí Severní Karoliny - ospalé, poklidné městečko Black Mountain. Jeho obyvatelé si zakládají na své spořádanosti a mírumilovnosti, a pokud se mají vyznat v něčem tak nepochopitelném, jako je násilná smrt v jejich okolí, jsou schopni bez zaváhání odsoudit i zcela nevinného člověka. Vyšetřování se ujímá místní policie, a ta na pomoc přizve trojici odborníků - doktorku Kay Scarpettovou, hlavní soudní lékařku státu Virginie, Petea Marina, šéfa oddělení vražd richmondské policie, a předního specialistu FBI Bentona Wesleyho. Právě jim se totiž podařilo před časem odhalit mnohonásobného vraha, jehož zločinecký rukopis se nápadně podobá novému případu. Vše nasvědčuje tomu, že hledaný a spravedlnosti stále unikající muž tentokrát zavítil do Black Mountain. Sotva se však rozběhne vyšetřování, objeví se za podivných okolností další mrtvola...