Ztracená brána. - Vašíček, Arnošt (Edice České televize, 2012)
Kniha volně navazuje na román "Ďáblova lest". V podzemí Starého Města řádí záhadné monstrum. Jeho oběti mají na těle zvláštní škrábance. Ke všem napadením došlo poblíž rotundy svatého Kříže. Podle pověstí podobné stvoření útočilo na stejném místě již počátkem 15. století. Pokouší se pachatel napodobit sériového vraha z minulosti, nebo se tajemné zlo vrací? A proč umírají další lidé? Souvisí jejich smrt s Voynichovým rukopisem, který se pokoušeli rozluštit? Je na stránkách této knihy ukryto nějaké tajemství? Nachází se právě zde mapa mystického bratrstva Sat Bhai, zachycující nejtajnější místo neviditelné Prahy?