Smrt kriminalisty - James, P. D. (Detektivka (Motto), 2011)
Šestá kniha série Adam Dalgliesh. V poli nedaleko anglického Muddingtonu je nalezena uškrcená mladá dívka a vzápětí je zavražděn doktor Lorrimer, jeden z laborantů proslulé Hoggattovy laboratoře, která zkoumá stopy z místa činu. Souvisí Lorrimerova smrt s jeho prací, nebo je třeba motiv hledat spíše v jeho osobním životě? Než inspektor Dalgliesh případ vyřeší, dostane na tucet podob Lorrimerovy osobnosti, na tucet motivů i podezřelých.