Z Nového Zélandu přes Havaj do Austrálie za přírodními krásami Oceánie - Šimánek, Leoš (Action-Press, 2012)
Leoš Šimánek soustředil v knize Z Nového Zélandu přes Havaj do Austrálie své nejzajímavější zážitky ze zemí, jejichž břehy omývá Tichý oceán, a uvádí v ní doposud nepublikové fotografie. Nejdříve vyrazil s manželkou, synem a dcerou za přírodními krásami Nového Zélandu, o pár roků později na Havajské ostrovy a na závěr jejich vždy tříměsíčního putování Oceánií přišla na řadu Austrálie. Šimánkovi si úmyslně vybírali pro cestování v těchto zemích neobvyklý čas, tamní zimní období. Zažívali tak nejen teplé počasí subtropického a tropického přímořského pobřeží, ale i zasněžené hory v zeměpisných polohách, kde by je jen málokdo očekával.