Smetánka Provence / aneb Kromě sňatku uvážím cokoli - Mayle, Peter (Olympia, 2009)
Hlavním hrdinou knihy je realitní agent Bennett, který se jednoho dne rozhodne dát si titulní inzerát. K veliké radosti získá práci, zdánlivě velice zajímavou a finančně přínosnou. Všechno má ale svůj háček a nic není zadarmo, což pochopí i Bennett, když jeho přítelkyně vydá zcela cizímu člověku tajemný kufřík, který si u něj schoval jeho nový zaměstnavatel. Teď teprve pro Bennetta začíná to pravé dobrodružství. Italská mafie, britští turisté, francouzští policisté, anglická výchova, slavné lanýže a slavná vína - to vše se objeví v propletenci děje zábavného a příjemně napínavého.