Ptačí sněm - Sís, Petr (Raketa, 2011)
Nejnovější kniha mezinárodně uznávaného tvůrce pro děti a mládež, výtvarníka, grafika a spisovatele Petra Síse je inspirována starým perským eposem. Symbolický příběh vypráví o putování ptáků, kteří se rozhodnou najít svého pravého krále. Do čela pestrého hejna se postaví moudrý dudek, jenž ostatním nezapírá, že cesta k tajemné hoře Kaf bude daleká, plná překážek a nebezpečí. Víra a naděje se prolínají s bolestí a nejistotou. Než ptáci přeletí sedm údolí - Hledání, Lásky, Porozumění, Odstupu, Jednoty, Úžasu a Smrti - zůstane jich pouhopouhých třicet. Ti nejvytrvalejší ale nakonec svůj cíl najdou.